keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset päivät Saksassa



Saavuin Saksaan 5 aikaan iltapäivällä paikallista aikaa. Düsseldorffin lentokenttä oli hyvin samantyyppinen kuin helsinki-vantaan kenttä. Ohjeistus oli hyvin selkeää ja sain matkalaukutkin todella nopeasti. Kentältä otin taksin vaikka metrolla olisin päässyt yhtä hyvin hostellille. Taksikuski oli mukava veijari, jonka kanssa juteltiin mm. opiskeluista, säästä(!?!??:D) ja yöelämästä Düsseldorffissa. Saavuttuani hostellille vastassa oli reilu kuuskymppinen vanha äijä, jonka englannin kielen taidot olivat melko kehnot. Ymmärrettiin kuitenkin toisiamme jollain tasolla ja sain huoneeni, joka sijaitsi ylimmässä kerroksessa eikä täällä tietenkään ollut hissiä. Myöskään hostellin ravintola ei ollut auki pääsiäisen vuoksi. Huoneesta löytyi sänky ja lavuaari. Wc oli käytävällä ja suihkua en ainakaan vielä löytänyt. En jäännyt hostellille pidemmäksi aikaa vaan lähdin saman tien tutustumaan kaupunkiin. (Löytyi se suihkukin sitten myöhemmin toisesta kerroksesta ^^)

Hotel Diana Düsseldorffissa

Hotellihuoneen näkymät
Rosie's (täällä nautin ensimmäisen paikallisen oluen)

Ensimmäiseksi menin Rosie’s nimiseen ravintolaan oluelle. Paikka oli sisustettu hyvin nätisti ja palvelu pelasi. Heti oluen tilattua huomasin että Saksassa nähtävästi virvokkeet, jotka nautitaan illan aikana, maksetaan vasta kun lähdetään pois. En jäänyt kuitenkaan paikkaan pidemmäksi aikaa vaan jatkoin matkaa ja löysin tieni pienen kiertelyn jälkeen kuulusaille Kölle (Köningsallee). Tällä kadulla oli kaikille kaikkea. Pieniä putiikeita, ruokapaikkoja, hienoja isoja kauppakeskuksia ja koruliikkeitä.. Löysin Saturn nimisestä kauppakeskuksesta elektroniikkaliikkeen, josta kävin ostamassa itselleni prepaid -liittymän. Liittymän löytäminen ei todellakaan ollut helppoa. Jokaisessa kioskissa myydään kyllä latauskortteja, joilla ladataan liittymälle rahaa, mutta itse sim -kortin löytäminen tuntui aluksi mahdottomalta, koska edes paikalliset eivät tienneet mistä voisin itselleni liittymän löytää.



Kiertelin Köötä päästä päähän moneen kertaan ja ihastelin väenpaljoutta ja liikkeiden tarjoamaa. En kuitenkaan ostanut mitään vaan turistin lailla otin valokuvia ja tuijotin kartasta paikkojen nimiä. Aikaa ei ollut paljoa ja kuvien ottaminen jäi kuitenkin toissijaiseksi. Kaupat alkoivat sulkea oviaan joten suuntasin takaisin hostellille ruokakaupan kautta. Kaupat olivat kiinni pyhien vuoksi seuraavat kaksi päivää, jonka takia ostin kuivaruokaa ja juotavaa huoneeseeni. Loppuun laitan muitakin kuvia, joita otin ympäri Düsseldorffia. Kuten kuvista näkyy, sää ei ollut mitä mahtavin, mutta ainakaan lunta ei enää Saksassa näkynyt.

Köningsalleen varrelta


Yökerho, jonka meininkiä en valitettavasti kerennyt katsastamaan sen tarkemmin







Hiukan viileä sää, mutta hienot maisemat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti